Producent

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
Surowce
Słód karmelowy 300 Viking Malt 100g

Słód karmelowy 300 Viking Malt 100g, 200-400°EBC - uzyskiwany jest podczas prażenia słodu zielonego w temperaturze dochodzącej do 220°C.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 4 dni
Słód karmelowy 600 Viking Malt 100g

Słód karmelowy 600 Viking Malt 100g, 400-800 °EBC - uzyskiwany jest podobnie jak karmel 300 w procesie prażenia słodu zielonego w temperaturze dochodzącej tym razem nawet do 240°C
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 4 dni
Słód czekoladowy Ciemny Viking Malt 100g

Słód czekoladowy Ciemny Viking Malt 100g - uzyskiwany jest w procesie prażenia słodu pilzneńskiego lub monachijskiego w temperaturze dochodzącej do 200°C i dość krótkim czasie (do 4 godzin).
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 4 dni
Słód karmelowy jasny 30 Viking Malt 100g

Słód karmelowy jasny 30 Viking Malt 100kg - jest produkowany w procesie prażenia słodu zielonego. Typowy słód karmelowy stosowany do uzupełnienia smaku i barwy piwa (lekko słodkawy smak oraz biszkoptowy aromat). Zakres barw dla tego słodu produkowanego przez Viking Malt wynosi 30-40 °EBC.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 4 dni
Słód czekoladowy jasny 400 Viking Malt 100g

Słód czekoladowy jasny 400 Viking Malt 100g - uzyskiwany jest w procesie prażenia słodu pilzneńskiego lub monachijskiego w temperaturze dochodzącej do 200°C.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 4 dni
Słód Pilzneński Viking Malt 0,5kg

Słód pilzneński Viking Malt 0,5kg - Odmiana jęczmienia: Jęczmień browarny 2 rzędowy, pochodzenia polskiego. Słód pilzneński baza do wszystkich rodzajów piw.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 4 dni
Słód pszeniczny "Grodziski" wędzony dębem 100g Viking Malt

Słód pszeniczny "Grodziski" wędzony dębem 1kg Viking Malt - , idealny do warzenia Piwa Grodziskiego (Grätzer Beer).
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 4 dni
Słód barwiący Viking Malt 100 g

Słód barwiący Viking Malt 100g, 1300-1600 °EBC - stosowany do dobarwiania piw oraz uzyskania aromatu i smaku „przypalenia”.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 4 dni
Słód karmelowy 150 Viking Malt 100g

Słód karmelowy 150 Viking Malt 100g - uzyskiwany jest podczas prażenia słodu zielonego w temperaturze dochodzącej do 200°C. Dopełnia smaku piwa i pogłębia kolor.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 4 dni
Jęczmień prażony Viking Malt 100g

Jęczmień prażony Viking Malt 100g, powyżej 1000 °EBC - Stosuje się jako dodatek do produkcji bardzo ciemnych piw typu Dark Beer, Stout, Porter w ilości do 10% udziału w zasypie ziarna.
Dostępność: ostatnie sztuki
Wysyłka w: 4 dni
Słód Cookie Viking Malt 100g

Słód Cookie Viking Malt 100g - wytwarzany poprzez prażenie słodu pilzneńskiego wysokiej jakości. Dostarcza on piwu bardzo łagodnego smaku i aromatu pieczonych herbatników.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 4 dni
Słód Pale Ale Viking Malt 0,5kg

Słód Pale Ale Viking Malt 0,5kg - odmiana jęczmienia: Jęczmień browarny 2 rzędowy, pochodzenia polskiego. Słód Pale Ale produkowany jest w suszarni i jest odpowiedni jako baza do wszystkich rodzajów piw typu Ale.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 4 dni
Słód pszeniczny Viking Malt 0,5kg

Słód pszeniczny Viking Malt 0,5kg - podstawowy słód do warzenia piw pszenicznych. Stosowany m. in. w piwach typu Weizen, Helfe Weizen, Kölsch, Altbier, West Coast IPA.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 4 dni
Słód monachijski typ I Viking Malt 0,5kg

Słód monachijski typ I 0,5kg 12-24 °EBC - jest produkowany w suszarni ze słodu zielonego, w podobnej technologii co słód pilzneński, jednak wymagający znacznie więcej wysiłku przy słodowaniu i suszeniu.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 4 dni
Słód monachijski typ II Viking Malt 0,5kg

Słód monachijski typ II Viking Malt 0,5kg - jest produkowany w suszarni ze słodu zielonego, w podobnej technologii co słód pilzneński, jednak wymagający znacznie więcej wysiłku przy słodowaniu i suszeniu.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 4 dni