Producent

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
Surowce
Glukoza Krystaliczna/ Dexstroza (25 kg)

Glukoza krystaliczna 25 kg (dexstroza) - Dobra jako zamiennik cukru białego, przy fermentacji i refermentacji piwa, wyrobie wina, czy cydru.
Opakowanie zbiorcze 25kg - pakowanie producenta.
Dostępność: brak towaru
Słód pszeniczny Viking Malt 25 kg

Słód pszeniczny Viking Malt 25 kg -podstawowy słód do warzenia piw pszenicznych. Stosowany m. in. w piwach typu Weizen, Helfe Weizen, Kölsch, Altbier, West Coast IPA.
Dostępność: ostatnie sztuki
Wysyłka w: 4 dni
Słód Pale Ale Viking Malt 25 kg

Słód Pale Ale Viking Malt 25 kg - odmiana jęczmienia: Jęczmień browarny 2 rzędowy, pochodzenia polskiego. Słód Pale Ale produkowany jest w suszarni i jest odpowiedni jako baza do wszystkich rodzajów piw typu Ale.
Dostępność: ostatnie sztuki
Wysyłka w: 4 dni
Słód Pilzneński Viking Malt 25 kg

Słód pilzneński Viking Malt 25 kg - odmiana jęczmienia: jęczmień browarny 2 rzędowy, pochodzenia polskiego. Słód pilzneński to doskonała baza do wszystkich rodzajów piw.
Dostępność: brak towaru
Słód Czekoladowy Ciemny Viking Malt 5kg

Słód czekoladowy Ciemny Viking Malt 5kg - uzyskiwany jest w procesie prażenia słodu pilzneńskiego lub monachijskiego w temperaturze dochodzącej do 200°C i dość krótkim czasie (do 4 godzin).
Dostępność: ostatnie sztuki
Wysyłka w: 4 dni
Słód jęczmienny wędzony torfem 5 kg Viking Malt

Słód jęczmienny wędzony Torfem Viking Malt 5 kg - słód typu Whisky, powstał z myślą o produkcji tego trunku, lecz dzięki charakterystycznym dymnym aromatom, coraz częściej używany w nowofalowych piwach.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 4 dni
Słód Golden Viking Malt 5 kg

Słód Golden Viking Malt 5 kg - słód specjalny karmelowy. Nadaje aromaty słodowe, herbatnikowe, słodkie oraz nuty orzechowe.
Dostępność: ostatnie sztuki
Wysyłka w: 4 dni
Słód czekoladowy jasny 400 Viking Malt 5kg

Słód czekoladowy 400 Viking Malt 5kg, 350-450 °EBC (jasny) - uzyskiwany jest w procesie prażenia słodu pilzneńskiego lub monachijskiego w temperaturze dochodzącej do 200°C
Dostępność: ostatnie sztuki
Wysyłka w: 4 dni
Słód barwiący Viking Malt 5kg

Słód barwiący Viking Malt 5kg, 1300-1600 °EBC - stosowany do dobarwiania piw oraz uzyskania aromatu i smaku „przypalenia”. Tak jak słody czekoladowe wykazuje mączny charakter przełomu ziarna. Stosuje się jako dodatek do piw Dark Beer, Stout, Porter, Alt Beer, Bock Beer, Schwarzbier.
Dostępność: ostatnie sztuki
Wysyłka w: 4 dni
Słód Cookie Viking Malt 5kg

Słód Cookie Viking Malt 5 kg - wytwarzany poprzez prażenie słodu pilzneńskiego wysokiej jakości. Dostarcza on piwu bardzo łagodnego smaku i aromatu pieczonych herbatników.
Dostępność: ostatnie sztuki
Wysyłka w: 4 dni
Słód Red Ale (melanoidynowy) Viking Malt 5 kg

Słód Red Ale (melanoidynowy) Viking Malt 1kg 40-60 EBC - jęczmień browarny 2 rzędowy, pochodzenia polskiego. Jest produkowany w procesie prażenia słodu zielonego.
Dostępność: ostatnie sztuki
Wysyłka w: 4 dni
Słód pszeniczny "Grodziski" wędzony dębem 5 kg Viking Malt

Słód pszeniczny "Grodziski" wędzony dębem 5 kg Viking Malt - idealny do warzenia Piwa Grodziskiego (Grätzer Beer).
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 4 dni
Słód karmelowy 150 Viking Malt 5kg

Słód karmelowy 150 Viking Malt 1kg - uzyskiwany jest podczas prażenia słodu zielonego w temperaturze dochodzącej do 200°C. Dopełnia smaku piwa i pogłębia kolor.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 4 dni
Słód Wiedeński Viking Malt 5kg

Słód wiedeński Viking Malt 5kg - jest produkowany w suszarni ze słodu zielonego, w podobnej technologii co słód pilzneński.
Dostępność: ostatnie sztuki
Wysyłka w: 4 dni
Słód monachijski typ I Viking Malt 5kg

Słód monachijski typ I Viking Malt 5kg - jest produkowany w suszarni ze słodu zielonego, w podobnej technologii co słód pilzneński
Dostępność: brak towaru