Producent

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
Surowce
Glukoza Krystaliczna/ Dexstroza (25 kg)

Glukoza krystaliczna 25 kg (dexstroza) - Dobra jako zamiennik cukru białego, przy fermentacji i refermentacji piwa, wyrobie wina, czy cydru.
Opakowanie zbiorcze 25kg - pakowanie producenta.
Dostępność: brak towaru
Jęczmień prażony Viking Malt 0,5kg

Jęczmień prażony Viking Malt 0,5kg, powyżej 1000 °EBC - Stosuje się jako dodatek do produkcji bardzo ciemnych piw typu Dark Beer, Stout, Porter w ilości do 10% udziału w zasypie ziarna.
Dostępność: brak towaru
Jęczmień prażony Viking Malt 100g

Jęczmień prażony Viking Malt 100g, powyżej 1000 °EBC - Stosuje się jako dodatek do produkcji bardzo ciemnych piw typu Dark Beer, Stout, Porter w ilości do 10% udziału w zasypie ziarna.
Dostępność: ostatnie sztuki
Wysyłka w: 4 dni
Jodowy wskaźnik skrobi 20ml

Jodowy wskaźnik skrobi 20ml - niezbędny do przeprowadzenia tzw. próby jodowej podczas warzenia z procesem zacierania. Opakowanie szklane.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 4 dni
Kwas fosforowy 75% 1000 ml

Kwas fosforowy - roztwór 75% 1000 ml - stosowany do zakwaszania zacieru oraz do przemywania gęstwy drożdżowej. Jet też dodatkowym źródłem fosforu dla droży podczas fermentacji.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 4 dni
Kwas fosforowy 75% 250 ml

Kwas fosforowy - roztwór 75% 250 ml - stosowany do zakwaszania zacieru oraz do przemywania gęstwy drożdżowej.
Dostępność: ostatnie sztuki
Wysyłka w: 4 dni
Kwas mlekowy 80% Lactol 1000 ml

Kwas mlekowy 80 % Lactol 1000 ml - do zmniejszania pH wody/zacieru - zwiększania jego kwasowości. Polecany do lambicków i "kwasów".
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 4 dni
Laktoza spożywcza 0,5 kg

Laktoza spożywcza 0,5 kg - (cukier mlekowy) jest dodatkiem stosowanym w piwach typu milk stout oraz sweet stout niefermentowanym przez drożdże.
Dostępność: ostatnie sztuki
Wysyłka w: 4 dni
Laktoza spożywcza 1 kg

Laktoza spożywcza 1 kg - (cukier mlekowy) jest dodatkiem stosowanym w piwach typu milk stout oraz sweet stout niefermentowanym przez drożdże.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 4 dni
Laktoza spożywcza 250g

Laktoza spożywcza 250 g - (cukier mlekowy) jest dodatkiem stosowanym w piwach typu milk stout oraz sweet stout niefermentowanym przez drożdże.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 4 dni
Łuska ryżowa (do filtracji) 100g

Łuska ryżowa (do filtracji) 500g - wpływa na poprawę struktury złoża filtracyjnego oraz ułatwia przepływ wody i zacieru przez młóto. Szczególnie polecana do piw żytnich i pszenicznych, np. Roggenbier, Witbier
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 4 dni
Łuska ryżowa (do filtracji) 1kg

Łuska ryżowa (do filtracji) 1kg - wpływa na poprawę struktury złoża filtracyjnego oraz ułatwia przepływ wody i zacieru przez młóto. Szczególnie polecana do piw żytnich i pszenicznych, np. Roggenbier, Witbier
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 4 dni
Łuska ryżowa (do filtracji) 500g

Łuska ryżowa (do filtracji) 500g - wpływa na poprawę struktury złoża filtracyjnego oraz ułatwia przepływ wody i zacieru przez młóto. Szczególnie polecana do piw żytnich i pszenicznych, np. Roggenbier, Witbier
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 4 dni
Mech irlandzki 10g

Mech irlandzki 10g - naturalny środek do klarowania piwa otrzymany z morskich wodorostów.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 4 dni
Płatki jęczmienne błyskawiczne 0,5 kg

Płatki jęczmienne błyskawiczne 0,5 kg- Lubiany i ceniony dodatek, nadający piwu gładkość i poprawiający stabilność piany.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 4 dni