
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
Dry Stout 12° BLG - piwo z ekstraktów z częściowym zacieraniem





Dostępność: brak towaru
Producent: Esencje Smaku
Opis
Warzenie z ekstraktów z częściowym zacieraniem słodów tzw. partial mash. To dobre rozwiązanie dla osób, które nie mają możliwości pełnego zacierania lub chcą spróbować wtajemniczać się w tę sztukę etapami. Partial mash jest techniką warzenia, którą chcemy propagować ze względu na jej efekty. Uważamy, że nie jest jeszcze w naszym kraju dość rozpowszechniona, lecz jak najbardziej godna uwagi.
Skład zestawu:
Ekstrakt Słodowy Jasny 1,7 kg
Ekstrakt Słodowy Ciemny 1,7 kg
Jęczmień Prażony - 200 g
Słód Żytni Czekoladowy - 200 g
Chmiel Hallertauer Tradition - 60 g
Do częściowego zacierania niezbędny jest woreczek muślinowy, który nie jest częścią zestawu. Jeżeli nie posiadasz go w swoim browarze możesz nabyć go w naszym sklepie, klikając tutaj.
Aby odpowiednio nagazować piwo, do refermentacj polecamy użyć glukozy
Szacowane parametry piwa:
Gęstość początkowa | 12°BLG |
Gęstość końcowa | 3,0°BLG |
Goryczka | 33 IBU |
Kolor | 80 EBC |
Alkohol | 4,6% |
Do zestawu dołączamy szczegółową instrukcję do warzenia piwa.
Zestaw na około 20 litrów gotowego piwa.
Zestaw nie zawiera drożdży - drożdże można nabyć w naszym sklepie w dziale drożdże
Polecany szczep drożdży dla tego piwa: Fermentis S-04