
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
Kwas fosforowy 75% 1000 ml





Kwas fosforowy - roztwór 75% 1000 ml - stosowany do zakwaszania zacieru oraz do przemywania gęstwy drożdżowej. Jet też dodatkowym źródłem fosforu dla droży podczas fermentacji.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 4 dni
Opis
Kwas fosforowy - roztwór 75% 1000 ml - stosowany do zakwaszania zacieru oraz do przemywania gęstwy drożdżowej. Jet też dodatkowym źródłem fosforu dla droży podczas fermentacji.
Kwas fosforowy jest mniej odczuwalny w smaku niż mlekowy, ale jego użycie powoduje ubytek wapnia z wody, co może być korzystne lub nie, w zależności od tego jak twardą mamy wodę.
Obniżenie pH wody zwiększą wydajność zacierania. Niektóre style piw "lubią" kwaśną wodę, pn Sour.
Wysokiej jakości produkt znanej marki Breferm.