
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
Łuska ryżowa (do filtracji) 100g





Łuska ryżowa (do filtracji) 500g - wpływa na poprawę struktury złoża filtracyjnego oraz ułatwia przepływ wody i zacieru przez młóto. Szczególnie polecana do piw żytnich i pszenicznych, np. Roggenbier, Witbier
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 4 dni
Opis
Łuska ryżowa (do filtracji) 500g - wpływa na poprawę struktury złoża filtracyjnego oraz ułatwia przepływ wody i zacieru przez młóto. Szczególnie polecana do piw żytnich i pszenicznych, np. Roggenbier, Witbier.
Sposób użycia:
1. Przed użyciem łuskę kilkakrotnie przepłukać gorącą wodą. Czynność tę powtarzać do czasu aż woda po przelaniu przez łuskę nie będzie zmieniać koloru.
2. Około 300 g wyparzonej łuski dodać do garnka pod koniec zacierania (na tzw. mash out).
3. Resztę łuski rozłożyć na dnie fermentora z filtratorem. Przy przekładaniu młóta do fermentora należy uważać aby jej zbytnio nie wzruszyć.
Dane techniczne
Waga | 100 g |