
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
Słód czekoladowy Ciemny Viking Malt 0,5kg





Słód czekoladowy Ciemny Viking Malt 0,5kg - uzyskiwany jest w procesie prażenia słodu pilzneńskiego lub monachijskiego w temperaturze dochodzącej do 200°C i dość krótkim czasie (do 4 godzin).
Opis
Słód czekoladowy Ciemny Viking Malt 0,5kg, 800-1000 EBC - uzyskiwany jest w procesie prażenia słodu pilzneńskiego lub monachijskiego w temperaturze dochodzącej do 200°C i dość krótkim czasie (do 4 godzin). W przeciwieństwie do słodów karmelowych, przełom ukazuje mączny charakter ziarna, pochodzący ze słodu pilzneńskiego.
Stosuje się jako dodatek do piwa typu: Dark Beer, Stout, Porter, Alt Beer, Bock Beer, Schwarzbier.
Barwa: 800-1000 EBC
Aby słód mógł zostać użyty do warzenia piwa należy go ześrutować. Jeśli nie posiadasz śrutownika możemy ześrutować go za Ciebie! Wybierz tak przy opcji wyboru Śrutowanie (koszt usługi to 1,10 zł za każdy rozpoczęty kilogram).
Dane techniczne
Waga | 0,5 kg |