Masz 0 rzecz(y) w koszyku

Razem: 0,00 zł do kasy
wyszukiwarka zaawansowana

Słód czekoladowy Ciemny Viking Malt 100g

0
1,90 zł 1.90

Słód czekoladowy Ciemny Viking Malt 100g - uzyskiwany jest w procesie prażenia słodu pilzneńskiego lub monachijskiego w temperaturze dochodzącej do 200°C i dość krótkim czasie (do 4 godzin).

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 5 dni

Producent: Viking Malt

ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

Opis

Słód czekoladowy Ciemny Viking Malt 100g  800-1000 EBC - uzyskiwany jest w procesie prażenia słodu pilzneńskiego lub monachijskiego w temperaturze dochodzącej do 200°C i dość krótkim czasie (do 4 godzin).  W przeciwieństwie do słodów karmelowych, przełom ukazuje mączny charakter ziarna, pochodzący ze słodu pilzneńskiego.

Stosuje się jako dodatek do piwa typu: Dark Beer, Stout, Porter, Alt Beer, Bock Beer, Schwarzbier.

Barwa: 800-1000 EBC

Aby słód mógł zostać użyty do warzenia piwa (proces zacierania) należy go ześrutować. Jeśli nie posiadasz śrutownika możemy ześrutować go za Ciebie! Wybierz "tak" przy opcji wyboru Śrutowanie słodu.

Dane techniczne

Waga 100g

Polecamy również

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl