Słód czekoladowy jasny 400 Viking Malt 100g





Słód czekoladowy jasny 400 Viking Malt 100g - uzyskiwany jest w procesie prażenia słodu pilzneńskiego lub monachijskiego w temperaturze dochodzącej do 200°C.
Opis
Słód czekoladowy 400 Viking Malt 100g, 350-450 °EBC (jasny) - uzyskiwany jest w procesie prażenia słodu pilzneńskiego lub monachijskiego w temperaturze dochodzącej do 200°C i dość krótkim czasie (do 4 godzin). W przeciwieństwie do słodów karmelowych, przełom ukazuje mączny charakter ziarna, pochodzący ze słodu pilzneńskiego.
Stosuje się jako dodatek do piwa typu: Dark Beer, Stout, Porter, Alt Beer, Bock Beer, Schwarzbier.
Barwa: 350-450 °EBC.
Ilość zamówionego słodu sumujemy i pakujemy w jedno opakowanie do maksymalnie 1kg. Jeśli porcje mają być podzielone na więcej opakowań poprosimy o informację.
Aby słód mógł zostać użyty do warzenia piwa (proces zacierania) należy go ześrutować. Jeśli nie posiadasz śrutownika możemy ześrutować go za Ciebie! Wybierz tak przy opcji wyboru Śrutowanie.
Dane techniczne
Waga | 100g |