
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
Słód karmelowy 600 Viking Malt 1kg





Słód karmelowy 600 Viking Malt 1kg, 400-800 °EBC - uzyskiwany jest podobnie jak karmel 300 w procesie prażenia słodu zielonego w temperaturze dochodzącej tym razem nawet do 240°C
Opis
Słód karmelowy 600 Viking Malt 1kg, 400-800 °EBC - uzyskiwany jest podobnie jak karmel 300 w procesie prażenia słodu zielonego w temperaturze dochodzącej tym razem nawet do 240°C i najdłuższym (nawet do 7 godzin) czasem prażenia. Zastosowanie jak dla słodu karmelowego 300.
Barwa: 400-800 °EBC.
Aby słód mógł zostać użyty do warzenia piwa należy go ześrutować. Jeśli nie posiadasz śrutownika możemy ześrutować go za Ciebie! Wybierz tak przy opcji wyboru Śrutowanie (koszt usługi to 1,10 zł za każdy rozpoczęty kilogram).
Dane techniczne
Waga | 1 kg |