Masz 0 rzecz(y) w koszyku

Razem: 0,00 zł do kasy
wyszukiwarka zaawansowana

Słód monachijski typ II Viking Malt 1kg

0
4,20 zł 4.20

Słód monachijski typ II Viking Malt 1kg - jest produkowany w suszarni ze słodu zielonego, w podobnej technologii co słód pilzneński.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 48 godzin

Producent: Viking Malt

ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

Opis

Słód monachijski typ II Viking Malt 1kg - jest produkowany w suszarni ze słodu zielonego, w podobnej technologii co słód pilzneński, jednak wymagający znacznie więcej wysiłku przy słodowaniu i suszeniu. Proces słodowania jest zmodyfikowany o wyższe wilgotności końcowe (nawet powyżej 48%), gdzie temperatury w bębnie dochodzą do 40°C. Suszenie słodu odbywa się w temp. 105°C. Daje to w efekcie tak cenione cechy tego słodu, jak głęboki, bursztynowy kolor i specyficzny aromat. 

Barwa: 20-24 °EBC.

Nadaje się do produkcji m.in. piw typu Dark Lagers, Dark Beer, Stout, Dark Ale, Amber, Porter.

Aby słód mógł zostać użyty do warzenia piwa należy go ześrutować. Jeśli nie posiadasz śrutownika możemy ześrutować go za Ciebie! Wybierz tak przy opcji wyboru Śrutowanie (koszt usługi to 0,80 zł za każdy rozpoczęty kilogram).

Dane techniczne

Waga 1 kg
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl